Dieet- en Voedingsadvies

Waarom ondersteuning bij dieet

Wat voor u persoonlijk wijzigt binnen uw voedingsgewoonte is een individueel gegeven. Voedingsadvies dient dan ook persoonlijk getint te zijn, zodat u zelf te weten komt wat best is voor u binnen dit dieet.  

Eveneens voedingsadvies, ter verbetering van uw gezonde voeding, wordt gegeven door de diëtist. Zo krijgt u een zicht op wat voor u en uw gezondheid belangrijk is wat voeding betreft.

Het dieet is een aanpassing van uw voedingsgewoonte. Dit gebeurt in de praktijk individueel met gezonde voeding, tips en recepten. Dit kan op de klassieke manier, met gewone maaltijden, of met het evenwichtige vervangmaaltijdenprogramma EQ3. Ook dit programma wordt geïndividualiseerd. Zie meer info in het midden van deze pagina.

Voedings- en dieetadvies hand in hand

Kampt u met overgewicht? Heeft u voedingsgerelateerde gezondheidsproblemen? Hebt u ook zonder zware medische oorzaak een beetje last van moeheid, futloosheid, beperkte energie? Dan kan overschakelen op een gezond voedingspatroon de sleutel zijn om u beter in uw vel te voelen.

Waarom en wanneer gezonde voeding en/of dieet?

 • Indien u zich terug thuis, gezonder en fitter wil voelen in uw eigen lichaam
 • Indien u verbetering wil brengen in voedingsgerelateerde gezondheidsklachten, uw energiepeil
 • Indien u te maken heeft met overgewicht, obesitas, hoge cholesterol, hoge bloeddruk, verhoogd bloedsuiker, verminderde nierfunctie, etc. ..
 • ...

Ik geef u dieetadvies bij

overgewicht

obesitas

ondergewicht

hypercholesterolemie

dyslipidemie

metabool syndroom

diabetes (DTI, DTII)

hyperinsulinemie

instabiele bloedsuikerspiegel

hypertensie

zoutbeperking

chronische nierinsufficiëntie

(CNI)


voedselovergevoeligheden

voedselallergie

voedselintolerantie

ongewenst gewichtsverlies

kanker

ondervoeding

chronisch vermoeidheidssyndroom

fibromyalgie

prikkelbare darm

colitis ulcerosa

ziekte van crohn

vegetarisme

veganisme


Diëtiste De Vylder Kristel
RIZIV 5.60900.51.601

verloop

Intake consult - Kennismakingsgesprek

(max. 45 à 50 min. = 3/4u)

 • Opmaak dossier
 • Uitgebreide voedingsanamnese
 • Lichaamsmetingen
 • Opstellen voedingsplan

Opvolgconsultatie - Opvolging en begeleiding

(max. 25 à 30 minuten = 1/2u)

 • Metingen
 • Bespreking dagschema, antwoorden
 • Ondersteunende strategie om doel te bereiken
 • Feedback en antwoorden op vragen

afvallen met EQ3 evenwichtige vervangmaaltijden

Naar een gezond voedingspatroon kan hier ook veilig onder begeleiding met EQ3 vervangmaaltijden.

 • voor wie snel op een veilige manier gewicht wil verliezen
 • onder individuele begeleiding
 • een maaltijdplan op maat
 • een kort of langer traject

Na een grondige analyse wordt een gewichtsprofiel opgesteld van ieder die wil gaan voor een gezond en evenwichtig leven. Er wordt een maaltijdplan op maat van het professionele en sociale leven opgesteld, waarbij uitgebalanceerde, wetenschappelijk verantwoorde en volledige vervangmaaltijden een hulpmiddel vormen. Rekening houdend met eventuele medicatie die de u neemt. Zo wordt in samenspraak tussen u en uw EQ3 mentor een coaching traject naar een gezonde leefstijl gestart. De EQ3 mentor is steeds een erkend diëtist of arts.

Verloop en schema vervangmaaltijden Equilibre3

Aan de hand van lichaamsmetingen en uw voedingsgewoonten, wordt voor u een schema op maat gemaakt met de  vervangmaaltijden van EQ3. Deze bevatten alle nodige voedingsstoffen.

 • Gedurende 2 à 3 startdagen neemt u 4 vervangmaaltijden, onder de vorm van de EQ3 startshakes en 2 à 3 hartige drankjes met vitaminen en mineralen. Dit om de ‘switch’ te maken en uit de minder goede gewoontes te geraken van eventueel te volumineuze maaltijden of te frequent tussendoor eten.
 • Vanaf de 3e of 4e dag neemt u terug een gewone zelfbereide evenwichtige maaltijd en 2 EQ3 vervangmaaltijden per dag.
  Deze fase duurt best minimum 2 weken waarna u de keuze heeft de 2e gewone maaltijd in te bouwen en u stapsgewijs naar 3 evenwichtig samengestelde maaltijden en/of minder tussendoortjes gaat. Ook de trek in eten of zoet zal bij deze ommekeer verminderen.

Met de volwaardige EQ3 vervangmaaltijden neemt u de juiste hoeveelheid voedingsstoffen en energie op om vlot en evenwichtig te vermageren. Het tempo is individueel en kan de eerste maand variëren van 2 tot 5 kilo, afhankelijk van uw persoonlijke levensstijl, de combinatie met beweging en ontspanning en een eventuele vochtregulatie.  

Vermageren wordt met het Equilibre3-programma een stuk eenvoudiger, meer ontspannen, toch evenwichtig, zonder hongergevoel en dus een stuk aangenamer.

De EQ3 producten bestaan uit fruitige, zachte en hartige shakes, soepen en repen, te bezichtigen op de webshop en op de website van EQ3.